Nieuws

Tips voor een gezonde weerstand met gezond eten en gezond leven

Hoe zorg je voor een goede weerstand?
Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, blijft je weerstand zo hoog mogelijk.
Met een goede weerstand is je lichaam beter bestand tegen ziekmakende bacteriën en virussen en word je minder snel ziek.
Mocht je toch ziek worden, dan herstel je sneller.

Welk soort eten helpt bij het versterken van de weerstand? 

Lees meer...

De gang van zaken in onze praktijk betreffende het Coronavirus

Almelo, 24-03-2020

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Deze brief is een aanpassing op de brief van 16 maart 2020.

Als Diëtistenpraktijk Almelo hebben we vanwege het Coronavirus een aantal voorzorgmaatregelen afgesproken. Hierbij houden wij ons zo goed mogelijk aan de adviezen van het RIVM. Omdat de situatie snel verandert, kunnen de adviezen op een later tijdstip aangepast worden. Houdt u daarom de mail, website en facebook in de gaten. Via die weg zullen wij u nieuwe ontwikkelingen laten weten.

Consulten op de Praktijk

Cliënten die tussen nu en 1 juni 2020 een afspraak zouden hebben op de praktijk, daarvoor geldt dat de afspraken in veel gevallen geen doorgang kunnen vinden. De meeste gezondheidscentra waar wij normaal gesproken spreekuur hebben zijn voor reguliere spreekuren gesloten.
Uw eigen diëtist zal contact met u opnemen om uw situatie via een telefonisch consult of via videoconsulten te bespreken.

Huisbezoeken

Is er een huisbezoek met u afgesproken, dan is het advies van het RIVM dit niet door te laten gaan. Er zullen daarom geen huisbezoeken worden afgelegd tot nader order. Ook hiervoor geldt dat via een telefonisch consult contact met u wordt gehouden.

Het verzetten van de afspraken is helaas nog niet mogelijk, omdat nog niet duidelijk is wanneer deze maatregelen worden opgeheven. Zodra hier meer over bekend is, krijgt u van ons bericht.

Als Diëtistenpraktijk Almelo doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Het is van groot belang dat we met elkaar deze maatregelen serieus nemen.

Met vriendelijke groet,

Carla Reijndorp-de Waard - 06 1395 5096
Anneke Engelgeer-Bekius - 06 1266 0387
Anne Boerrigter-Kempers - 06 4191 2821

Contactgegevens van de praktijk:
Tel: 0546-546870     
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezondheidscentrum de Klokkenbelt gaat bijna open

Binnenkort, op 6 april 2020 is het zover, dan kunnen we als diëtisten van Diëtistenpraktijk Almelo, ook in de Klokkenbelt spreekuur houden. 

Er wordt op het moment nog hard gewerkt om de Klokkenbelt geschikt te maken als gezondheidscentrum.

20200228 092920

Enkele redenen waarom het afvallen niet meer goed lukt

Minder eten, gezonder leven en wat vaker bewegen. Als je het zo stelt, lijkt afvallen heel goed te doen. Toch wil het wel eens voorkomen dat je ondanks alle goede voornemens, toch op je oude gewicht blijft hangen..

Ben jij al een tijdje bezig met een dieet, maar blijft het gewicht maar op hetzelfde aantal kilo's schommelen? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Hieronder zetten we de meest voorkomende redenen van stilstaan tijdens het afvallen op een rij:

Lees meer...

Zout met zeewier. Een goede bron van jodium.

Heeft u besloten minder brood te eten, dan heeft dat als nadeel dat u het risico loopt dat de hoeveelheid jodium in uw voeding niet voldoende is.

Onderstaande Zilt zout bevat voor de helft zeezout en de helft zeewier. Daardoor is het een rijke jodiumbron.
Daarbij is dat ook goed voor de bloeddruk en het vocht vasthouden, omdat deze soort zout veel minder natrium bevat. Het is een smakelijke zout. Een aanrader. 

Lees meer...

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici