Nieuws

Tips hoe je kunt starten met gezonder eten

Je wilt gezonder gaan eten. Voor jezelf, je familie en het milieu. Maar waar begin je dan? Het kan best lastig zijn om te bepalen wat jouw eerste stap wordt. Het moet bij je passen. En het moet haalbaar zijn. En wat als het even niet lukt? Wij bieden je graag de helpende hand en bieden handvatten om je op weg te helpen naar gezonder eten.

Waarom wil je gezonder eten?

Iedereen heeft natuurlijk eigen redenen om gezond en duurzaam te willen eten. Misschien wil je lekkerder in je vel zitten. Je milieu-impact verkleinen, want je maakt je zorgen om de wereld. Afvallen, zodat je weer met je (klein)kinderen kunt spelen of gezond oud kunt worden. Proberen te voorkomen dat je diabetes type 2, hart- en vaatziekten of kanker krijgt, omdat je bij familieleden ziet hoeveel impact zo’n ziekte heeft.

Als je weet waarom je gezonder wilt eten, kun je ook makkelijker bepalen waarmee je aan de slag wilt gaan. Vind je het lastig om zelf een reden of doel te bedenken? Bespreek het dan eens met je huisarts of met ons als diëtist. Maak gerust een afspraak en bel ons op 0546 546870.

Voor meer informatie, zie ook: Homepage Voedingscentrum | Voedingscentrum

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici