Nieuws
Hoe maken we onze voeding zoeter, zonder suiker of zoetstoffen toe te voegen?
We willen niet te veel suiker binnenkrijgen. Wat zijn de beste alternatieven om gerechten een lekkere zoete smaak te geven, zonder suiker te gebruiken?
Zoet zonder suiker
Wil je iets zoeter laten smaken?
Waarom zijn de bacteriën in je darmen zo belangrijk?
Gezellige en lekkere ideeën voor de paasdagen, en toch gezond!
Een eetbare bakvorm van paprika. Hier vrolijk je iedere maaltijd mee op.
Voor andere leuke ideeën, testjes en recepten zie http://www.voedingscentrum.nl/nl/thema-s/veilig-eten-voedselinfectie-voorkomen/kiplekker-na-de-paaslunch.aspx
Voor recepten zoek op ei http://www.voedingscentrum.nl/recepten/receptenzoeker.aspx of lees meer
De voedingsrichtlijnen adviseren nu ook voor noten en peulvruchten
De Gezondheidsraad heeft het rapport Richtlijnen Goede Voeding 2015 uitgebracht. Deze nieuwe voedingsrichtlijnen vervangen de richtlijnen uit 2006. Het Voedingscentrum gaat met de nieuwe voedingsrichtlijnen de Schijf van Vijf herzien. Zie de nieuwe schijf van vijf op deze nieuws-site.
Wat zijn peulvruchten en hoe maak ik ze klaar?
De gezondheidsraad adviseert om elke week een keer peulvruchten te eten. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Verder bevatten ze eiwit, veel vezels, ijzer en andere nuttige voedingsstoffen. In het voorjaar komt de nieuwe Schijf van Vijf uit. Daarin verwerken we ook dit advies.
Wat valt allemaal onder peulvruchten en hoe maak je ze klaar?