Nieuws

Hoe maken we onze voeding zoeter, zonder suiker of zoetstoffen toe te voegen?

We willen niet te veel suiker binnenkrijgen. Wat zijn de beste alternatieven om gerechten een lekkere zoete smaak te geven, zonder suiker te gebruiken?

Zoet zonder suiker
Wil je iets zoeter laten smaken?

- Probeer dan eens om wat verse munt erbij te doen, dit versterkt de zoete smaak.
- Zoete groenten zoals wortel, paprika, pompoen, zoete aardappel en ui voegen een lekkere smaak toe aan hartige gerechten.
- Trek in een zoete drank? Maak thee van gember, venkelzaad, anijs en munt. Heerlijk bij een lunch of brunch!
- Als je verse groente roostert concentreert de zoete smaak zich nog sterker zonder dat je suiker hoeft toe te voegen.
- Je kunt sauzen een zoete smaak geven door in plaats van suiker Tahin te gebruiken; een pasta van sesamzaad. Tahin bevat zout dus gebruik het wel met mate.
- Gember is een geschikte vervanger voor suiker of honing als je een dressing wat zoeter wilt laten smaken.
- Je kunt ook eens banaanpoeder gebruiken voor een zoete smaak in gerechten. Naast koolhydraten bevat dit iets meer voedingsstoffen dan suiker maar gebruik het met mate. Bedenk ook dat poeder heel geconcentreerd is en je dus weinig nodig hebt.
- Kaneel geeft niet alleen een zoete smaak maar is ook een natuurlijk conserveermiddel. Je kunt het dus lang bewaren én je kunt het gebruiken om fruit langer goed te houden. Bestrooi bijvoorbeeld gesneden stukjes appel met kaneel (en eventueel met wat sap van de citroen).
- Meer slimme zoete tips?

https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/tips/slimme-zoete-tips?utm_source=tripolis&utm_medium=email&utm_campaign=halvemaatregelen&utm_content=slimmezoetetips

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici