tussendoortjes

Hartige krans (als alternatief voor een banketkrans)

Ingrediënten voor 6 personen
1 grote lap bladerdeeg (uit het koelvak)
300 gr rundergehakt
1 kleine ui, ½ rode paprika (heel fijn gesnipperd)
1 teentje knoflook
1 tl cayennepeper (of gehaktkruiden die u zelf hebt)
Scheutje ketjap manis
1 ei + 1 eigeel om te bestrijken
Handje paneermeel
Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stop het gehakt in een kom. Pers een teen knoflook uit boven het gehakt.
Voeg de cayennepeper, wat zout en een scheutje ketjap (of in plaats hiervan de gehaktkruiden) bij het gehakt.
Voeg ook de fijn gesneden ui en paprika bij het gehakt.

Voeg een eitje toe en een handje paneermeel en meng het even goed doorelkaar. Is het mengsel nog te nat?, voeg dan een extra handje paneermeel toe.

Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat en snij het in de lengte doormidden (van de andere helft kun je lekkere appelflappen maken). Verdeel het gehaktmengsel als een soort worst over het bladerdeeg.

Rol het bladerdeeg nu op en druk de uiteindes iets aan. Zorg dat alle naadjes goed dicht zijn.
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte eigeel.

Bak de hartige banketletter in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven (200 graden).

https://uitpaulineskeuken.nl/2014/12/hartige-banketletter.html

Kipballetjes met munt, glutenvrij, koolhydraatarm

Kleine gehaktballetjes zijn een klassiek recept voor op een verjaardag, bij een borrel of gewoon als snack. Wij hebben balletjes gemaakt van zelf gemaakt kipgehakt. Kipballetjes dus!
kipballetjes met munt

Lees meer...

Zelfgemaakt ijsje van vers fruit. Heel geschikt voor Koningsdag, glutenvrij en lactosevrij, minder suiker.

Fruitijs op een stokje

Ingrediënten
300 g vers fruit
300 ml halfvolle of griekse yoghurt
300 ml limonade van (suikervrije) siroop

Lees meer...

Havermout repen, rijk aan omega-3, laag in suiker, lactosevrij, tarwevrij

Heeft u visite en wilt u iet gezonds maar toch lekkers aanbieden, dan is dit een heerlijk recept, ook geschikt voor veganisten. Door het gebruik van Ooomega lijnzaaddrank, wordt het de lekkernij rijk aan gezonde vetten en voegt u weinig suikers toe. In het recept is geen tarwe verwerkt. Wanneer u havervlokken gebruikt die geschikt zijn voor iemand die geen tarwe verdraagt, is de koek ook geschikt voor een tarwevrij dieet.

Lees meer...

Kwarktaart, lactosevrij en snel klaar

Ingrediënten:
1 pak Arla Lactofree vanilleyoghurt
9 gelatinevelletjes
8 st glutenvrije biscuits
6 el kokosolie gesmolten
versiering rood fruit vers of blauwe bessen

Bereidingswijze:
Smelt als eerste de kokosolie. Prak de biscuits in een bak fijn en roer er de gesmolten kokosolie door. Het moet er nu een beetje uitzien als “nat zand”.
Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de koekkruimels hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
3Week vervolgens de 9 gelatine blaadjes in een bak met koud water voor onge-veer 5 minuten.
Verwarm in een pannetje op laag vuur, 6 eetlepels water. Knijp de gelatine blaadjes uit en los op in het warme water. Roer goed door met een garde zodat alles echt goed opgelost is.
Haal het pannetje van het vuur en voeg het gehele pak Arla Lactofree toe. Roer het goed door elkaar en laat even verder afkoelen. Tip: zet dan het pannetje even in de gootsteen met koud water om sneller af te laten koelen.
Giet vervolgens het vanilleyoghurt-mengsel op de biscuitbodem en laat voor tenminste 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met vers fruit naar keuze en smullen maar!

Zie voor meer lekkere lactosevrije recepten:

https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-recepten/

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici