Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)
Havermout repen, rijk aan omega-3, laag in suiker, lactosevrij, tarwevrij
Heeft u visite en wilt u iet gezonds maar toch lekkers aanbieden, dan is dit een heerlijk recept, ook geschikt voor veganisten. Door het gebruik van Ooomega lijnzaaddrank, wordt het de lekkernij rijk aan gezonde vetten en voegt u weinig suikers toe. In het recept is geen tarwe verwerkt. Wanneer u havervlokken gebruikt die geschikt zijn voor iemand die geen tarwe verdraagt, is de koek ook geschikt voor een tarwevrij dieet.
Ingrediënten:
100 ml OOOMEGA lijnzaaddrink (te koop bij AH)
70 gram havervlokken
30 gram gemengde noten (ongezouten
1 eetlepel agavesiroop (of honing)
1 theelepel kaneel
1 ei
100 gram pure chocolade
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verwarm de lijnzaaddrink in een pannetje (laat het niet koken!) en voeg de agavesiroop toe. Meng goed door.
Hak de noten grof en voeg toe aan de havervlokken. Voeg ook de kaneel toe.
Meng dan de lijnzaaddrink met de havervlokken. Laat even 10 minuten staan zodat de havervlokken het vocht kunnen opnemen.
Voeg het ei toe en meng goed door.
Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Bak in 20-25 minuten goudbruin en laat goed afkoelen.
Smelt de chocolade en verdeel over de haverrepen. Zet in de koelkast tot de chocolade hard wordt. Snijd er dan repen van.
Je kunt de repen ongeveer 4-5 dagen bewaren.