Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Zelfgemaakt ijsje van vers fruit. Heel geschikt voor Koningsdag, glutenvrij en lactosevrij, minder suiker.

Fruitijs op een stokje

Ingrediënten
300 g vers fruit
300 ml halfvolle of griekse yoghurt
300 ml limonade van (suikervrije) siroop
materiaal: ijslollievorm met stokjes
 
Bereiding
Maak het fruit schoon en snijd het in kleine stukjes of plakjes. Kleine vruchten als frambozen of blauwe bessen kunnen heel blijven.
Vul de vormpjes losjes met het fruit, bijna tot de rand. Verdeel de yoghurt over de schaaltjes. Doe in een kan water en zoet diet heel licht met een scheutje suikervrijesiroop of wat zoetstof
Schenk de vormpjes ermee vol. Steek de stokjes tussen het fruit en zet de ijslollievorm in de vriezer. Laat de ijsjes in minstens 4 uur goed hard worden.
Haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes. Misschien is het nodig de vorm even in een bak warm water te dompelen, zodat ze makkelijker uit de vorm glijden. Heel geschikt om op een zomerse dag te trakteren.

Dit recept is afkomstig uit het grote familiekookboek. Verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels.

Voedingswaarden per persoon
Koolhydraten 10,2 g
waarvan suikers 8,6 g
Vet 0,2 g
waarvan verzadigd 0,1 g
Eiwit 0,6 g
Vezels 1,3 g
Groenten 0 g
Kcal 49
Zout 0 g

 https://www.diabetesfonds.nl/recepten/fruitijs-op-een-stokje

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici