voorgerechten

Haver-BananenPannenkoekjes (4 personen)- gluten-, tarwe-, lactose en suiker vrij

Ingrediënten:
100 gram havervlokken
2 rijpe bananen
2 eieren
1 tl kaneel
1 limoen
1 mespunt zout
zonnebloemolie
(pannentje met kokend water en bord dat warm mag worden erop)

Bereidingswijze:
Snij de bananen in stukjes en prak deze met een vork fijn. Rasp de groene schil van de limoen. Meng de geprakte bananen met de havermout, eirenen, kaneel, het zout en de limoenrasp. Zet het pannetje met water op (ca. 3 cm water in de pan) en dek het af met een bord dat tegen hitte kan. Zodra het water kookt, het vuur laag zetten. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekepan op middelhoog vuur.  Schep steeds wat beslag voor 2 kleine pannenkoekjes in de pan. Bak de pannenkoekjes rondom bruin en leg ze op het hete bord. 

Serveertip: hartig beleggen met: (30+)kaas en tomaat; of gerookte zalm en ijsbergsla; gebakken tomaatjes en ui; plakjes kipfilet met lenteuitjes en reepjes paprika (rood/geel); avocado (of quacoamole) met plakje 30+kaas en fruit
Zoet beleggen met: vers fruit (bijv. aardbeien, bosbessen, meloen) (eventueel met lactosevrije roomkaas)
 

Haver-BananenPannenkoekjes (4 personen)- gluten-, lactose en suiker vrij

Ingrediënten:
100 gram havervlokken
2 rijpe bananen
2 eieren
1 tl kaneel
1 limoen
1 mespunt zout
zonnebloemolie
(pannentje met kokend water en bord dat warm mag worden erop)
Bereidingswijze:
Snij de bananen in stukjes en prak deze met een vork fijn. Rasp de groene schil van de limoen. Meng de geprakte bananen met de havermout, eirenen, kaneel, het zout en de limoenrasp. Zet het pannetje met water op (ca. 3 cm water in de pan) en dek het af met een bord dat tegen hitte kan. Zodra het water kookt, het vuur laag zetten. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekepan op middelhoog vuur.  Schep steeds wat beslag voor 2 kleine pannenkoekjes in de pan. Bak de pannenkoekjes rondom bruin en leg ze op het hete bord. 
Serveertip: hartig beleggen met: (30+)kaas en tomaat; of gerookte zalm en ijsbergsla; gebakken tomaatjes en ui; plakjes kipfilet met lenteuitjes en reepjes paprika (rood/geel); avocado (of quacoamole) met plakje 30+kaas en fruit
Zoet beleggen met: vers fruit (bijv. aardbeien, bosbessen, meloen) (eventueel met lactosevrije roomkaas)
 

Pompoensoep, vegetarisch en lactosevrij

Een lekkere soep voor in de herfst. 

Lees meer...

Arabische sperzibonen met zilvervliesrijst en gekruide gehaktballetjes (vrij van gluten, melk en ei)

De tomatensaus heeft een kruidige smaak door het laurierblad, de peper en de verse koriander.

Het gerecht is voor 2 personen  bereiding is ongeveer 30 minuten 

Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram sperziebonen
4 rijpe tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 laurierblad
1 schijf citroen
peper
150 gram zilvervliesrijst
6 takjes koriander
150 gram rundergehakt
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.
Fruit 3/4 van de ui en de knoflook in de olie.
Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd de blaadjes apart.
Maak het gehakt aan met de rest van de ui, koriandersteeltjes en peper. Vorm er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en stoof dit in ca. 10 minuten gaar.
Verwijder het laurierblad en strooi er klein geknipte korianderblaadjes over.
Geef de rijst en gehaktballetjes erbij.

Informatie over dit recept
Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.

https://www.voedingscentrum.nl

Tartaartje van zalm

Smakelijk eenvoudig idee voor Kerstdiner 2015

 

Voorgerecht voor 2 personen

Lees meer...

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici