Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Bloemkoolfrittata

Een smakelijke soort schotel met gefrituurde groenten. Heerlijk met tzaziki en salade.

Ingrediënten voor 4 personen:
700 g bloemkool (fijngesneden)
400 g broccoli (fijngesneden)
800 g boterbonen (blik
uitgelekt en afgespoeld)
8 lente-uitjes (fijngesneden)
8 cm gemberwortel (geschild en geraspt)
2 teentjes knoflook (geperst)
80 g bloem
2 tl gemalen kurkuma
4 eieren
2 el olijfolie
4 el tzatziki
300 g sla (om te serveren)
Bereiding:
Stoom de bloemkool en de broccoli 4-5 minuten. Doe de gestoomde bloemkool en broccoli in een grote kom. Meng de boterbonen met de broccoli en de bloemkool. Voeg de lente-ui, de gember, de knoflook, de bloem, de kurkuma en de eieren toe. Roer goed door, tot alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Neem per frittata ca. 50 ml beslag en lepel in de pan. Bak de frittata’s per 3 tegelijk. Bak ze ca. 3 minuten aan iedere kant tot de minifrittata’s goudbruin en gaar zijn. Herhaal dit met het overige beslag tot er 24 frittata’s zijn en ververs eventueel af en toe de olie. Serveer met de tzatziki en de salade. Eet smakelijk!!

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici