Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Pompoencouscous met rozijnen


Ingrediënten

1 kleine pompoen (ca. 800 gram)
1 kleine ui
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels olie
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
¼ groentebouillontablet met minder zout
1 kaneelstokje
150 gram volkoren couscous
150 gram tempé
1 eetlepel vloeibare margarine
1 rode peper
10 takjes koriander

Bereiding
Was de pompoen. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd de stukken pompoen in blokjes.
Pel de ui en snijd hem klein.
Schil de gember en rasp het fijn.
Was de rozijnen.
Meng 1 eetlepel van de olie met de geraspte sinaasappelschil, het paprikapoeder, een mespunt van de gemalen koriander en een mespunt van de gemalen komijn.
Meng de olie door de pompoen en doe dit in een pan. Smoor de pompoen in ca. 10 minuten gaar.
Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui, de rest van de koriander, de komijn en het kaneelstokje tot ze gaan geuren.
Voeg de couscous toe en schenk de bouillon er bij. Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 10 minuten wellen.
Snijd de tempé in smalle reepjes en bak ze in de hete margarine bruin.
Maak de peper schoon en snijd hem in dunne ringen.
Was de koriander en knip het klein.
Meng de gare pompoen, de rozijnen, de ringetjes peper en de kleingesneden koriander door de couscous en geef de tempé erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Vervang de rozijnen eventueel door reepjes gedroogde abrikoos, vijg of dadels.

https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/pompoencouscousmetrozijnen.aspx?q=pompoen

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici