Monchoutaart

Een light variant op de bekende monchou taart. Je proeft nauwelijks het verschil.

Ingrediënten voor 1 springvorm 24 cm:

  • 200 gram verse roomkaas light (bv. Linessa)
  • 1 pak bastognekoeken of volkoren biscuit
  • 100 gram bak en braad (magere variant gebruiken, bv. Bleu Band light)
  • 2 pakjes klop klop (instant mousse poeder)
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 blikje vlaaivulling (kers of aardbei)

Bereiden:
Bak en braad in de pan laten smelten, de koek klein kruimelen. Koek ook in de bak en braad langzaam laten smelten op laag vuur, goed roeren. Van het vuur halen. Springvorm(bodem) eerst bedekken met bakpapier, dan vullen met de koek. Klop klop romig opkloppen met de melk. De verse roomkaas mixen met de mixer, daarna de klop klop erbij gieten en nog even alles goed door elkaar mixen. Het geheel verdelen over de bodem. Dan afdekken met plastic folie en minimaal 6 uur in de koelkast laten opstijven. Op het laatst de vlaai vulling erover gieten en verdelen.

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici