Gehaktballetjes in yoghurt-dillesaus
(4 personen)
Gehaktballetjes in een warme yoghurtsaus, verrassend lekker
Ingrediënten gehaktballen:
- 400 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 volkoren beschuiten
- dille (vers of gedroogd) (½ theelepel gedroogd)
- gehaktkruiden of zout en peper naar smaak
- (in plaats van beschuiten en kruiden/zout kan ook een kant-en-klaar zakje gebruikt worden voor gehaktballen)
- 4 - 6 eetlepels vloeibaar bak en braad
- 200 ml water
- 1 bouillonblokje (bijv. van Maggi) of ½ tablet
Ingrediënten saus:
- 300 ml magere of halfvolle yoghurt
- 2 eetlepel maizena
- 1 theelepel gedroogde dille
Bereiding:
Voeg bij het gehakt de ei, beschuit, dille en kruiden of zout en peper en kneed dit goed doorelkaar. Draai hier ca. 16 gehaktballetjes van en braad deze in het vloeibare vet. Zodra de gehaktballetjes gaar zijn (ca. 10 minuten) voeg je het water en het bouillonblokje toe, goed roeren. Zet het vuur even uit.
Ondertussen meng je in een schaaltje de yoghurt, maizena, dille. Haal de gehaktballetjes even uit de pan (op bordje) en meng de yoghurt met de jus. Doe het vuur weer aan en breng het geheel langzaam aan de kook, totdat de saus gaat binden. Voeg de gehaktballetjes weer toe, even opwarmen. Klaar!
Serveertip:
Dit gerecht serveren met zilvervliesrijst en een gemengde salade, bijv. een griekse salade.