Rode bonensalade
Ingrediënten
1 klein blik kidney bonen
1 teentje knoflook
1 sjalot of stukje ui
Mespunt tijm
1-2 eetlepels azijn
1 eetlepels olie
4 plakjes runderrookvlees of voor de vegetariërs: 4 desertlepels geraspte kaas
200 gram kerstomaatje, rauw
1 kropje radicchio (roodlofsla of rode sla)
1 bos radijs
8 groene olijven
Bereiding
Laat de bonen uitlekken.
Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de kleingesneden sjalot, de tijm, peper, azijn en de olie toe.
Meng dit door de bonen en laat het een half uur intrekken.
Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Maak de groenten schoon.
Snijd de tomaatjes in vieren, scheur de sla in stukjes en snijd de radijsjes in plakjes.
Snijd de olijven in plakjes.
Meng alles door de bonen.
Maak de salade eventueel op smaak met wat mosterd.
Leg de plakjes runderrookvlees if de geraspe kaas er op.