Draadjesvlees met appelstroop
Draadjesvlees of suddervlees, ouderwets lekker.
Ingrediënten voor 4 personen:
400-500 gram magere runderlappen
(zout), peper (of kant en klaar potje met vleeskruiden zonder zout)
2 uien (gesnipperd of in ringen)
3 eetlepels vloeibare margarine
1 flinke eetlepel appelstroop
1 eetlepel (appel)azijn
2 dl water
(kruiden als laurier en kruidnagel)
Bereiding:
Bestrooi het vlees met de kruiden. Verhit de margarine in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten goed bruin. Neem het vlees uit de pan en smeer het in met de appelstroop. Bak ondertussen de ui in de margarine. Leg het vlees terug in de pan, voeg azijn en water toe. (Voeg eventueel een blaadje laurier en 5 kruidnagels toe) Breng het geheel aan de kook en zet daarna op een sudderpitje voor 2½ uur. Het vlees regelmatig keren en eventueel een beetje water toevoegen als het vlees niet meer onder staat.