Chinese eiermie op Japanse wijze (vegetarisch)
(2 personen)
een snel te bereiden maaltijd met eiermie, wokgroenten en vegetarische worstjes of andere vegetarische vleesvervanger
Ingrediënten:
- ½ pak chinese eiermie (bijv. merk sourby)
- zonnebloemolie
- 1 pakje vegetarische worstjes
- 1 pak bamigroenten (of groente naar keuze)
- ½ bakje champignons
- (verse knoflook)
- 1 hard gekookt ei
- ½ theelepel sambal (bijv. -badjak)
- 1 eetlepel ketjap manis, klein bouillonblokje of ½ bouillontablet
Bereiding:
Zet een pan met ongeveer 2 liter water op en voeg daar ½ theelepel zout aan toe. Zodra het water kookt de eiermie eraan toevoegen volgens gebruiksaanwijzing. Vergeet pan niet van vuur te halen, zodra de mie aan het kokende water is toegevoegd.
Kook ondertusen het ei in een apart pannetje. Doe in een wokpan een scheut zonnebloemolie, laat dit heet worden. Snij ondertussen de worstjes in plakjes. Doe dit in de pan en bak je schijfjes aan. Zodra er een korstje aan gebakken is doe er een klein scheutje ketjap bij. En daarna het pak groenten. Goed omroeren. Doe de knoflook erbij en bak dit mee. Veeg ondertussen de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij ze in stukjes. Voeg ze bij het geheel. Doe de sambal erbij en voeg ketjap naar smaak toe. Het gekookte ei in kleine stukjes snijden (bijvoorbeeld met een eiersnijer, het ei steeds een kwartslag draaien). Dit in de wok verdelen, licht meeroeren. De mie kan apart òf in de saus geserveerd worden.
Serveertip: Dit gerecht is heel lekker met een komkommersalade.