Nieuws

Arabische sperzibonen met zilvervliesrijst en gekruide gehaktballetjes (vrij van gluten, melk en ei)

De tomatensaus heeft een kruidige smaak door het laurierblad, de peper en de verse koriander.

Het gerecht is voor 2 personen  bereiding is ongeveer 30 minuten 

Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram sperziebonen
4 rijpe tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 laurierblad
1 schijf citroen
peper
150 gram zilvervliesrijst
6 takjes koriander
150 gram rundergehakt
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.
Fruit 3/4 van de ui en de knoflook in de olie.
Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd de blaadjes apart.
Maak het gehakt aan met de rest van de ui, koriandersteeltjes en peper. Vorm er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en stoof dit in ca. 10 minuten gaar.
Verwijder het laurierblad en strooi er klein geknipte korianderblaadjes over.
Geef de rijst en gehaktballetjes erbij.

Informatie over dit recept
Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.

https://www.voedingscentrum.nl

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici