Nieuws

Diëtistenpraktijk Almelo bestaat 10 jaar!

Vandaag vieren wij feest, Diëtistenpraktijk Almelo bestaat 10 jaar.

10 jaar geleden richte Carla Reijndorp-de Waard Diëtistenpraktijk Almelo op. Inmiddels is de praktijk gegroeid tot een diëtistenpraktijk met 4 diëtisten op verschillende locaties in Almelo en Nijverdal.

Op 3 november 2003 is Carla Reijndorp gestart met de praktijk in Almelo. Zij had een eigen praktijk in Bennekom, maar vanwege de verhuizing naar Almelo voor het werk van haar man, heeft zij haar praktijk kunnen doorgegeven aan een collega en is zij hier in Almelo opnieuw gestart. Dat was in het Rode Kruis gebouw aan de Hofkampstraat.

Na een jaar liep de praktijk zo goed, dat zij overwoog een collega te zoeken, om samen de praktijk mee verder te bouwen. Die vond zij al snel op een regio-overleg in november 2004. Samen met Anneke Engelgeer heeft zij nog een paar jaar in de Hofkampstraat gewerkt, waar de praktijk bleef groeien en de ruimte daar te klein werd.

In juli 2007 verhuisde de praktijk naar de Beethovenlaan te Almelo, mede omdat Cathalijne Okken werd aangenomen. Na een jaar ging Cathalijne voor zichzelf beginnen in Deventer en nam Anne Kempers haar stokje over. Anne is ondertussen getrouwd en is Anne Boerrigter-Kempers geworden. De praktijk bleef groeien en Inge Boere kwam de gelederen versterken.

Er wordt op verschillende locaties spreekuur gehouden.

De vergoeding werden drastisch anders in 2012 en dat had tot gevolg dat Inge Boere niet voor vast kon worden aangenomen.

Een klein jaar later is Karin Blank aangenomen voor de regio Nijverdal/Hellendoorn. En zo is de praktijk nu op de huidige sterkte van 4 personen.

Ondertussen hebben de 4 diëtisten zich weten te bekwamen op verschillende tereinen, zoals voedselovergevoeligheid/allergie, COPD, kindervoeding, sportvoeding, ondervoeding, (ernstig)overgewicht, diabetes, cholesterolverlaging, e.d. Ook voeding bij zwangerschap, jicht enz. zijn aandachtspunten.

Zo werken ze met plezier samen. Op naar de komende 10 jaar!

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici