Nieuws

Pannenkoeken belegd op gezonde wijze

Met deze opties tover je een lekkere en gezonde pannenkoek op tafel. Net zo snel en beter voor je lijf.

  • Kies in plaats van gewone witte bloem eens voor volkorenmeel of meergranenmeel. Het bevat meer vezels dan witte bloem en is daardoor gezonder.
  • Gebruik olie of vloeibaar bak- en braadproducten. Hierin zit minder verzadigd vet.
  • Vervang spek en kaas voor lekkere roerbakgroenten. Of beleg ‘m met spinazie en champignons, of aubergine en zongedroogde tomaatjes, grookte zalm met sla en paturain light of kipfilet met olijven en tomaten,komkommer.
  • Zin in zoet? Laat de schenkstroop en poedersuiker achterwege en kies eens voor fruit. Wie kent niet de variant met appel en kaneel? Maar ook peer, banaan of zelfs abrikozen of vijgen is een bijzonder alternatief.

    Zie voor meer informatie: http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/pimp-je-pannenkoek.aspx


 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici