Nieuws

Gezond eten is niet altijd duurder!

Gezond eten geen kwestie van geld
Het is voor iedereen mogelijk om een gevarieerd en gezond voedingspatroon te hebben. In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, hoeft gezond eten niet duurder te zijn dan ongezond eten.
Klik hier om het artikel te lezen.

Kiezen voor gezond kan eenvoudig: door minder uit te geven aan duurdere producten als vlees en kaas en meer aan groente en fruit. Gezond eten volgens de Schijf van Vijf is dus geen kwestie van geld, maar van de juiste keuze.

Smakelijk weten
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft cijfers over voeding en gezondheid door de jaren heen vergeleken. De resultaten zijn gebundeld in het boek ‘Smakelijk weten’. Het Voedingscentrum heeft hieraan meegewerkt.

Kiezen voor groente en fruit
Er is veel gezond voedsel en daardoor is het voor iedereen mogelijk om een gevarieerd en gezond voedingspatroon te hebben. Toch kan het in veel gevallen beter: we zouden gezonder zijn als iedereen at volgens de Schijf van Vijf. Daarvoor moeten we meer groenten en fruit eten. Daar zitten veel vitamines, mineralen en vezels in. Dat moet meer zijn om aan de dagelijkse twee ons groenten en twee keer fruit te komen, vindt het Voedingscentrum.

Meer dan genoeg vlees en kaas
Maar liefst een kwart van wat we aan voedsel besteden, geven we uit aan vlees en vis. Van deze producten hebben we in kleine hoeveelheden genoeg om gezond te eten. Het Voedingscentrum raadt aan om per dag 100 tot 125 gram vlees(waren), kip, vis of een vleesvervanger te eten, of een keer te kiezen voor een vegetarisch alternatief.

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici