Nieuws

Hoe ga ik om met een allergie in het buitenland?

In het buitenland kan communceren lastig zijn. Als je een allergie voor noten hebt bijvoorbeeld, wil je dit wel kunnen aangeven. 

In vijf talen, naast Nederlands ook engels, spaans, frans en duits, geeft de te downloaden lijst de namen van verschillende voedingsmiddelen waar je allergisch voor kunt zijn aan. Je vindt ze op onderstaande link:

http://www.voedingscentrum.nl/nl/thema-s/vakantie/op-vakantie-met-een-allergie-of-voedselovergevoeligheid.aspx

Welk ijsje kun je kiezen als je minder calorieën wilt eten?

Kies bewust

De hele dag door maak je keuzes, bewust en onbewust. Ook over wat je wilt eten. Het is een kunst om even stil te staan bij alles wat je in je mond stopt.
Probeer het eens. Vraag jezelf af of je hier nu echt trek in hebt of dat je het gewoon eet omdat het er is.

Je kunt natuurlijk ook slimmer kiezen. Een waterijsje in plaats van een stracciatella-ijsje van de Italiaan, bijvoorbeeld. Of een stuk meloen in plaats van een schaaltje chips. Drink bruisend mineraalwater met citroen in plaats van cola.Welk ijsje kun je kiezen als je minder calorieën wilt eten?

IJs valt niet binnen de Schijf van Vijf, maar af en toe een ijsje past in een gezond eetpatroon. Er is wel verschil in welke soort je kiest: de ene soort bevat meer calorieën, suiker of vet dan de andere. IJskeuzes op een rij:

Lees meer...

Telefonische bereikbaarheid

Wij zullen altijd proberen zo goed mogelijk bereikbaar te zijn op ons vaste telefoonummer: 0546-546870
Desondanks zullen we de telefoon niet altijd direct kunnen beantwoorden. U mag dan altijd ons mobiele nummer gebruiken, te weten:

0613955096 (Carla)
0612660387 (Anneke)
0634584540 (Carley)
0641912821 (Anne/Jennifer)

Tips voor een gezonde(re) borrel

Misschien drinken jullie elke vrijdag een borrel samen in de kantine, of juist eens in de zoveel tijd bij een bijzondere gelegenheid. Of ga je met collega’s naar de kroeg of het terras. Hoe je het ook invult, er is altijd wel een manier om gezellig mee te genieten.

Lees meer...

Nieuwe tentoonstelling Sterke Botten

Het museum Corpus in Leiden heeft een nieuwe tentoonstelling Sterke Botten waarin bezoekers kennis bij gebracht wordt over het belang van een sterk geraamte.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 800.000 mensen die last hebben van zwakke botten. Dit leidt tot complicaties, waaronder de chronische en onomkeerbare aandoening osteoporose. Daar kunnen zwakke en broze botten voor veel beperkingen in mobiliteit en vitaliteit zorgen.

Lees meer...

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici