Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Kwarktaart, lactosevrij en snel klaar

Ingrediënten:
1 pak Arla Lactofree vanilleyoghurt
9 gelatinevelletjes
8 st glutenvrije biscuits
6 el kokosolie gesmolten
versiering rood fruit vers of blauwe bessen

Bereidingswijze:
Smelt als eerste de kokosolie. Prak de biscuits in een bak fijn en roer er de gesmolten kokosolie door. Het moet er nu een beetje uitzien als “nat zand”.
Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de koekkruimels hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
3Week vervolgens de 9 gelatine blaadjes in een bak met koud water voor onge-veer 5 minuten.
Verwarm in een pannetje op laag vuur, 6 eetlepels water. Knijp de gelatine blaadjes uit en los op in het warme water. Roer goed door met een garde zodat alles echt goed opgelost is.
Haal het pannetje van het vuur en voeg het gehele pak Arla Lactofree toe. Roer het goed door elkaar en laat even verder afkoelen. Tip: zet dan het pannetje even in de gootsteen met koud water om sneller af te laten koelen.
Giet vervolgens het vanilleyoghurt-mengsel op de biscuitbodem en laat voor tenminste 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met vers fruit naar keuze en smullen maar!

Zie voor meer lekkere lactosevrije recepten:

https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-recepten/

Recept voor chocomelk met minder suiker/koolhydraatarm

Ingrediënten per kop van 250 ml: (bevat 4 gram suiker)

1 volle dessertlepel pure cacaopoeder
½ theelepel suiker
theelepelpuntje kaneelpoeder
snufje Ketoembar
200 ml gekookt water
50 ml hete melk (bijv. 30 seconden in magnetron op vol vermogen)

Bereiding:
Voeg de cacao en een gedeelte een scheutje koud water in de mok bij elkaar en roer de klontjes eruit.
Voeg de suiker en kruiden erbij en roer nog een keer.
Voeg de hete melk toe en vul de mok met de rest van het water.

Lactosevrije Tortilla (wrap)

INGREDIËNTEN
(voor 4 personen)
1 kuipje Arla Lactofree roomkaas
400 gr. tonijn uit blik
4 tortilla’s
1 rode ui
1 theelepel Dijon mosterd
1 teentje knoflook
IJsbergsla
Kappertjes
Zout en peper

ZO MAAK JE HET KLAAR:

Laat de tonijn goed uitlekken.
Pel en snipper de ui. Prak de tonijn en meng met ui, roomkaas, kappertjes, mosterd en knoflook.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het tonijnmengsel over de tortilla’s en leg er wat ijsbergsla op. Rol de tortilla’s op

Pepernoten zonder suiker

Wie kan zich Sinterklaas voorstellen zonder pepernoten of kruidnoten? Met dit recept maak je suikervrije kruidnoten die wat gezonder zijn dan de tradionele variant. En toch overheerlijk.

Lees meer...

Wraprolletjes met krab

Hapje dat weinig calorieën bevat!

Ingrediënten voor 16 stuks:
volkorenwraps
• 75 g krabsticks (surimi)
• 1 lente-ui (in dunne ringen)
• 1 tl citroensap
• 1 el demi crème fraîche
• 1 el chilisaus
• zout en peper
• 16 cocktailprikkers
Bereiding:
Verwarm de wraps enkele tellen in de magnetron. Hierdoor worden ze zacht en kun je ze eenvoudiger oprollen. Meng voor de vulling de surimistukjes met de ringetjes lente-ui, het citroensap, de crème fraiche en de chilisaus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling over het midden van de wraps en rol de wraps strak op. Snijd de beide wraps in 8 rolletjes en prik deze vast met een cocktailprikker.

In plaats van surimi kun je ook zalm, makreel of tonijn gebruiken.

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici