Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Haver-BananenPannenkoekjes (4 personen)- gluten-, tarwe-, lactose en suiker vrij

Ingrediënten:
100 gram havervlokken
2 rijpe bananen
2 eieren
1 tl kaneel
1 limoen
1 mespunt zout
zonnebloemolie
(pannentje met kokend water en bord dat warm mag worden erop)

Bereidingswijze:
Snij de bananen in stukjes en prak deze met een vork fijn. Rasp de groene schil van de limoen. Meng de geprakte bananen met de havermout, eirenen, kaneel, het zout en de limoenrasp. Zet het pannetje met water op (ca. 3 cm water in de pan) en dek het af met een bord dat tegen hitte kan. Zodra het water kookt, het vuur laag zetten. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekepan op middelhoog vuur.  Schep steeds wat beslag voor 2 kleine pannenkoekjes in de pan. Bak de pannenkoekjes rondom bruin en leg ze op het hete bord. 

Serveertip: hartig beleggen met: (30+)kaas en tomaat; of gerookte zalm en ijsbergsla; gebakken tomaatjes en ui; plakjes kipfilet met lenteuitjes en reepjes paprika (rood/geel); avocado (of quacoamole) met plakje 30+kaas en fruit
Zoet beleggen met: vers fruit (bijv. aardbeien, bosbessen, meloen) (eventueel met lactosevrije roomkaas)
 

Haver-BananenPannenkoekjes (4 personen)- gluten-, lactose en suiker vrij

Ingrediënten:
100 gram havervlokken
2 rijpe bananen
2 eieren
1 tl kaneel
1 limoen
1 mespunt zout
zonnebloemolie
(pannentje met kokend water en bord dat warm mag worden erop)
Bereidingswijze:
Snij de bananen in stukjes en prak deze met een vork fijn. Rasp de groene schil van de limoen. Meng de geprakte bananen met de havermout, eirenen, kaneel, het zout en de limoenrasp. Zet het pannetje met water op (ca. 3 cm water in de pan) en dek het af met een bord dat tegen hitte kan. Zodra het water kookt, het vuur laag zetten. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekepan op middelhoog vuur.  Schep steeds wat beslag voor 2 kleine pannenkoekjes in de pan. Bak de pannenkoekjes rondom bruin en leg ze op het hete bord. 
Serveertip: hartig beleggen met: (30+)kaas en tomaat; of gerookte zalm en ijsbergsla; gebakken tomaatjes en ui; plakjes kipfilet met lenteuitjes en reepjes paprika (rood/geel); avocado (of quacoamole) met plakje 30+kaas en fruit
Zoet beleggen met: vers fruit (bijv. aardbeien, bosbessen, meloen) (eventueel met lactosevrije roomkaas)
 

Marokkaanse tomatensalade

Ingrediënten (4 personen)
• 500 g tomaten
• 2 geroosterde paprika’s (vers of uit pot)
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• paar takjes vers gesneden koriander (of theelepel korianderpoeder)
• 2 theelepel komijnpoeder (djinten)
• 1 eetlepel citroensap (naar smaak)
• Scheutje olijfolie
Bereiding
Rooster de paprika’s in de oven, of snij de paprika’s uit pot in schijfjes. Snij de tomaten in kleine blokjes (verwijder eventueel de zaadjes). Fruit de ui. En meng de groenten doorelkaar. Pers de knoflook erdoor, snij de koriander fijn erdoor. En tot slot de komijnzaad, citroensap en de olijfolie erdoor. Zet het een halfuurtje koud weg. Eet smakelijk!

 

Tartaartje van zalm

Smakelijk eenvoudig idee voor Kerstdiner 2015

 

Voorgerecht voor 2 personen

Lees meer...

Wortelsoep (vegetarisch, lactose- en glutenvrij)

Een lekkere gezonde soep met een mooie oranje kleur. Leuk voor tijdens de voetbalwedstrijden!

Lees meer...

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici