Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Selderijstamppot met walnoten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram aardappelen
  • 700 gram knolselderij
  • 3 stengels bleekselderij
  • 50 gram walnoten
  • ca. 150 ml halfvolle melk (indien nodig voor een gezinslid, lactosevrije melk of Sojamelk zonder suiker voor koemelkallergie)
  • 1 theelepel mosterd
  • paar blaadjes van de bleekselderij of bladselderij

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Maak het stuk knolselderij schoon en snijd het in blokjes.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
  4. Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in weinig water gaar.
  5. Breek de walnoten grof.
  6. Maak van de aardappelen en groente met hete melk en de mosterd een smeuïge puree.
  7. Snijd het selderijblad klein en meng het door de stamppot.
  8. Strooi de walnoten er over.

Menusuggestie

Lekker met walnoten.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol

https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/selderijstamppotmetwalnoten.aspx

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici