Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Koolhydraatarm weekmenu 1

Maandag
Ontbijt: 1 schaaltje magere kwark met 20 gram walnoten en 1 eetlepel lijnzaad
Tussendoor: 1 appel
Lunch: 2 sneeën koolhydratarmbrood met halvarine en belegd met smeerkaas en ham
Tussendoor: 2 plakjes kipfilet met paar plakjes komkommer
Warme maaltijd: Gehaktbal van rundergehakt (150 gram) met minimaal 200 gram bloemkool
Tussendoor: 2 rolletjes ham met tomaatjes en komkommer en een blokje kaas.

Dinsdag
Ontbijt: 1 snee koolhydraatarmbrood met halvarine en 30+ kaas
Tussendoor: ½ avocao
Lunch: Een omelet van twee eieren, spinazie en evt. 30+ kaas
Tussendoor: 1 peer
Warme maaltijd: Eiwitrijke bietensalade
Ingrediënten voor 2 personen:
1 pakje gekookte rode bieten (500 gram)
1 zakje gemengde sla
1 zakje veldsla
1/2 ui
2 tomaten
1 avocado
2 verse zoute haringen (200 gram) óf andere vis
250 ml magere yoghurt (ongezoet)
1 tl honing
1 tl ketchup
1 tl mosterd
Peper en zout
Bereiding: Meng de yoghurt, honing, ketchup en mosterd tot een dressing. Snijd de bieten en één tomaat in kleine blokjes en snijd de ui zeer fijn. Voeg de dressing toe en meng alles door elkaar.
Verdeel de sla over twee grote borden. Schep de bietenmix op de sla. Snijd de overgebleven tomaat en de avocado in plakjes, en de haring in reepjes. Leg dit op de salade en sprenkel er wat zout en peper overheen.
Tussendoor: 1 schaaltje magere kwark met 20 gram walnoten

Woensdag
Ontbijt: 2 wasa crackers vezelrijk met halvarine en smeerkaas en plakje kipfilet
Tussendoor: 1 snee koolhydraatarmbrood met halvarine en ham
Lunch: Een salade met 50 gram gerookte kip of plakjes kipfilet, cherrytomaat en bleekselderij aangemaakt met olijfolie en azijn naar keuze.
Tussendoor: 1 schaaltje magere kwark
Warme maaltijd: Kipfilet (150 gram) met minimaal 200 gram wokgroente
Tussendoor: 1 gekookt eitje

Donderdag
Ontbijt: Een half bakje hüttenkäse met 4 plakjes runderrookvlees en klein handje noten
Tussendoor: 2 kiwi’s
Lunch: Kipfilet en baconwraps
Ingrediënten voor 2 personen:
1 krop ijsbergsla
6 plakjes kipfilet of kalkoenfilet
4 plakjes uitgebakken ontbijtspek
½e avocado
1 roma tomaat, in dunne plakjes gesneden
2-3 eetlepels mayonaise
6 blaadjes verse basilicum
1 knoflookteentje, in fijne stukjes gesneden
1 theelepel citroensap
Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Om de basilicummayonaise te maken doe je mayonaise, basilicum, citroensap en de fijn gesneden knoflook in een keukenmachine of blender. Zet het apparaat even kort aan om alles te mengen.
Pak vervolgens de krop ijsbergsla de scheur de twee grootste bladeren eraf. Doe op beide 2 plakjes kipfilet of kalkoenfilet. Smeer bovenop de plakjes kipfilet een beetje basilicummayonaise. Leg bovenop deze laag nog een plakje kipfilet of kalkoenfilet, bacon, plakjes tomaat en de avocado. Kruid licht met zout en peper. Vouw dan de onderkant van de slawrap naar boven, de zijkanten in en rol het dan dicht als een burrito. Serveer de slawraps koud.
Tussendoor: handje walnoten
Warme maaltijd: Gebakken zalm met asperges, rauwe worteltjes en paprikareepjes
Tussendoor: 3 plakjes ham met worteltjes

Vrijdag:
Ontbijt: 1 schaaltje magere kwark en 1 koolhydraatame boterham met halvarine en rookvlees
Tussendoor: 1 appel
Lunch: Goed gevulde groentesoep
Tussendoor: 1 gekookt eitje met runderrookvlees
Warme maaltijd: 1 pizza van een bloemkoolbodem (verkrijgbaar bij AH) met ham en groenten zoals champignons, paprika, ui, e.d.
Tussendoor: 1 schaaltje magere kwark en 1 wasa vezelrijk cracker met halvarine en smeerkaas

Zaterdag:
Ontbijt: Omelet van 2 eieren met kaas en tomaten
Tussendoor: handje noten
Lunch: 1 normaal afbakbroodje met halvarine en rookvlees en 1 wasa vezelrijk cracker met halvarine en 30+ kaas
Warme maaltijd: 1 biefstukje met minimaal 200 gram broccoli
Tussendoor: 2 blokjes 30+ kaas en 2 plakjes kipfilet met cherry tomaatjes

Zondag:
Ontbijt: 1 schaaltje magere kwark met handje gemengde ongezouten noten
Tussendoor: 1 wasa vezelrijk cracker met halvarine en smeerkaas
Lunch: Witlofsalade met kipstukjes
Ingrediënten voor 2 personen:
2 ei(eren)
100 gram kipstukjes
kerrie
olie
2 stronkjes/250 gr. witlof
1 rijpe avocado
2 el walnootolie
kneepje citroensap
drupje zoetstof
peper en zout
Bereiding:
Kook de eieren hard in 8 minuten. Bak ondertussen de kipstukjes met een snuf kerrie in wat olie gaar.
Haal 6 mooie blaadjes van de witlofstronkjes. Halveer de stronkjes en snijd in dunne reepjes. Snijd de helft van het vruchtvlees van de avocado in blokjes. De andere helft in plakjes. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Meng in een ruime kom de walnootolie, citroensap met kipstukjes, witlofreepjes en avocadoblokjes. Breng de witlofsalade op smaak met een klein drupje zoetstof, peper en zout. Schep de salade in de 6 witlofblaadjes en verdeel ze over bordjes. Garneer de witlofschuitjes met plakjes avocado en partjes ei en maal er ten slotte nog wat peper over.
Tussendoor: 2 kiwi’s
Warme maaltijd: iets naar eigen keuze
Tussendoor: schaaltje magere kwark

 

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici