Welke voeding of diëten heb ik nodig?

Heb ik extra vitamines nodig?

soms zijn extra vitamines nodig. Wilt u hier meer over weten, neem dan gerust contact met ons op.

Zijn energy drankjes nodig als je gaat sporten?

Bij recreatief sporten hoeft de voeding niet te worden aangepast en zijn energie drankjes dus niet nodig. Bij intensief sporten is het wel belangrijk dat de voeding wordt aangepast. Wij kunnen u persoonlijke begeleiden met uw sportvoeding.

Mijn kind is te zwaar; moet het op dieet?

Als een kind iets te zwaar is, kan het beter niet op dieet gezet worden. Wel is het belangrijk dat het goed voedingsgewoontes aanleert. Hierbij kunnen wij u adviseren. 
Kinderen moeten ook minimaal   1 uur per dag bewegen.

Hoeveel water moet je op een dag drinken?

Drink bij voorkeur minimaal 1½ liter per dag, waarvan een deel water. Bij grote inspanning of warmte is meer nodig.

Ik heb vaak last van verstopping; wat kan ik daar aan doen?

Gebruik meer voedingsvezel en drink voldoende. Probeer regelmatig te eten, rustig te eten, goed te kauwen en voldoende te bewegen. Neem bij twijfel gerust contact met ons op.

Mag je nog afvallen als je zwanger bent?

De eerste maanden is het geen probleem als je geleidelijk wat afvalt. Te veel of te snel afvallen is niet goed. Welke voedingsmiddelen u nodig hebt en de hoeveelheden hiervan, zodat uw kindje niet tekort komt, daarover kunnen wij u persoonlijk advies geven.

Waarom is vis zo gezond?

Het is goed om 2 keer per week vis te eten, waarvan 1 keer vette vis. Visvetten hebben we nodig om goed te kunnen functioneren en zorgen voor schone bloedvaten. Ook visvetten leveren wel energie (calorieën), dus 1 visje per keer.

Al jaren volg ik het ene dieet na het andere (Dr. Frank dieet, Sonja Bakker, Karin de Zoete, Weight Watches, e.d.)? Wat kunnen jullie nog voor mij doen?

Na het bespreken van uw persoonlijke omstandigheden en in overleg met u, zullen we een gezonde voeding voor u samenstellen, waarmee u goed kunt afvallen.

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici