Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Gevulde eieren

Een ei hoort erbij... Met een gezonde vulling

Ingrediënten voor 10 hapjes:

  • 5 eieren
  • 1 theelepels dijon-mosterd
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • (versgemalen) peper en zout
  • mespuntje chilipoeder
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepels fritessaus
  • 2 druppels tabasco
  • 1 sjalotje (zeer fijn gehakt)
  • 1 augurk (zeer fijn gehakt)
  • (gedroogde) peterselie of bieslook voor de garnering

Bereiden:
Kook de eieren zeer hard (ruim 10 minuten) en laat ze goed schrikken onder de koude kraan. Laat de eieren afkoelen en pel ze voorzichtig zodat ze niet stuk gaan. Snijd de eieren over de lengte door midden. Schep met een theelepeltje het eigeel uit de halve eieren. Leg de eiwitten op een schaal en bewaar het eigeel. Meng het eigeel in een schaal met zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder en tabasco. Prak het geheel fijn met een vork. Voeg het zeer fijngenipperde sjalotje en de augurk toe. Voeg de fritessaus en de tomatenketchup toe. Prak het mengsel goed door elkaar, voeg eventueel extra fritessaus en tomatenketchup toe totdat een mooi glad mengsel ontstaat. Proef de vulling en voeg eventueel naar smaak meer kruiden, peper, zout en/of tabasco toe.
Doe de vulling in een spuitzak met een grote gekartelde mond en spuit de vulling in de halve eiwitten. Garneer de gevulde eieren met een beetje (gedroogde) peterselie of bieslook.