Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Gebakken zalmfilet met zeekraal, venkel, gebakken aardappelen

Ingrediënten:
700 gram krieltjes of mooie vastkokende aardappelen
1 rode uit
1 à 2 venkel (of andere groente naar keuze)
150 gram zeekraal (snij de zeekraal in stukken, indien gewenst)
Knoflookteen, citroen,
(verse) dille
Zalmfilet 3 moten
3 el olijfolie + 1½ el vloeibare margarine
Light salt en peper
ravigottesaus

Bereiding:
Halveer de krieltjes of snij de aardappelen (met mooie schone schil of geschild) in stukken. Oven voorverwarmen op 200 graden. Leg de aardappelen op ovenschaal en meng het met 2 eetlepel olijfolie en beetje zout en peper. Bak de aardappelen in 25-30 minuten in de oven.

Snipper de ui, en knoflook. Halveer de venkel en verwijder de harde stengels en kern. Snij dan in stukjes. Pers de citroen uit. Hak de dille grof.
Verhit de vloeibare margarine in koekenpan en fruit de ui en helft van de knoflook 2 à 3 minuten. Voeg de venkel toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg 100 ml water toe om het af te blussen, laat dit inkoken op middelhoog vuur.

Dep de zalmfilets droop met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en peper. Verhit in andere koekenpan 1 el olijfolie met klein scheutje vloeibare margarine en bak de zalmfilet voor 3 minuten.
Voeg de zeekraal, de dille en de andere helft van de knoflook toe. Dan op lager vuur nog 2 minuten meebakken.

Eet de gebakken aardappelen met de venkel/ui, de zalm met zeekraal en indien gewenst met een beetje ravigottesaus (of mayonaise met beetje van de citroensap). Rest citroensap kan over de gerechten worden gesprenkeld.