Nieuws

Lekker recept voor in de zomer: Ovengerecht met venkel

Venkel met aardappelpartjes uit de oven
Dit smaakvolle ovengerecht zet je snel op tafel.

Wil je meer ideeën voor recepten in de zomer, klik hier of anders kijk bij weekmenu's onder recepten)

Recept voor 2 personen 


Ingrediënten
500 gram vastkokende aardappelen
1 venkelknol
2 (groene) paprika's
1 ui
2 teentjes knoflook
peper
1 eetlepel olie
150 gram kalkoenfilet of kipfilet
kipkruiden of (beetje zout) en peper
2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding
Warm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken.
Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
Maak de groente schoon. Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten.
Snijd de paprika’s en de ui in stukken.
Laat de knoflookteentjes heel.
Meng de groente met de stukken aardappel, peper en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.
Laat de groente in 20-25 minuten gaar worden. Schep alles 1 of 2 keer om.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met de kipkruiden of peper met eventueel beetje zout.
Bak de kalkoen in ca. 10 minuten in de hete margarine gaar en bruin.
Strooi het fijne venkelgroen over de aardappelen en groente en geef de kalkoen erbij.

https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/venkel-met-aardappelpartjes-uit-de-oven.aspx

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici