Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Cannelloni met zalm en spinazie

Een lekker pastagerecht met zalm. Deze vette vis bevat gezonde vetten en vitamine D!

Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
- 150 gram spinazie (diepvries, ontdooid)
- 400 gram roze zalm (blik, uitgelekt)
- 125 gram hüttenkäse
- 3 el verse peterselie (grof gehakt)
- 30 gram bloem
- 375 ml halfvolle of magere melk (rijstmelk of lactosevrije melk)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- ¼ tl nootmuskaat
- 100 gram (30+)belegen kaas (geraspt)
- 250 gram canelloni
- beetje parprikapoeder
- Ovenschaal
Bereiden:
Verwarm 1 el olijfolie in een ruime pan. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak ca. 3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie met vocht toe, roer door elkaar en haal de pan van het vuur. Voeg de roze zalm, de hüttenkäse en de pterselie toe en meng alles door elkaar. Kijk goed of er graatjes in de vis zitten en haal deze eruit. Zet weg om af te koelen. Verwarm de over voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met 1 el olijfolie. Verwarm ondertussen de overige olijfolie in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de bloem ca. 1 minuut koken en voeg portiegewijs de helft van de melk toe. Blijf roeren en breng het mengsel aan de kook. Laat de saus ca. 1 minuut koken en indikken en voeg de overige melk toe. Breng al roerend opnieuw aan de kook en voeg de tomatenblokjes, de nootmuskaat en de helft van de kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Verdeel 1/3 van de kaassaus over de bodem van de ovenschaal. Vul de cannelloni voorzichtig met het spinaziemengsel. Leg de canneloni in een enkele rij op de saus en verdeel de rest van de sau eroverheen. Betsrooi met de overige kaas en een beetje paprikapoeder. Bak de canneloni 30-40 minuten in de oven tot de pasta gaar is.

Serveren met bijvoorbeeld tomatensalade.

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici