Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Selderijstamppot met walnoten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram aardappelen
  • 700 gram knolselderij
  • 3 stengels bleekselderij
  • 50 gram walnoten
  • ca. 150 ml halfvolle melk (indien nodig voor een gezinslid, lactosevrije melk of Sojamelk zonder suiker voor koemelkallergie)
  • 1 theelepel mosterd
  • paar blaadjes van de bleekselderij of bladselderij

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Maak het stuk knolselderij schoon en snijd het in blokjes.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
  4. Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in weinig water gaar.
  5. Breek de walnoten grof.
  6. Maak van de aardappelen en groente met hete melk en de mosterd een smeuïge puree.
  7. Snijd het selderijblad klein en meng het door de stamppot.
  8. Strooi de walnoten er over.

Menusuggestie

Lekker met walnoten.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol

https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/selderijstamppotmetwalnoten.aspx

LACTOSEVRIJE LASAGNE MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS voor 2 personen

Ingrediënten:

500 g verse spinazie
250 g kastanjechampignons
200 ml Arla Lactofree halfvolle melkdrank
100 g Arla Lactofree roomkaas
125 g lasagnevellen
2 uien
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
½ blikjes tomaatblokjes
20 g bloem

Bereidingswijze

• Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Pel en snipper de uien en knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
• Verhit in de wok 1 eetlepel olie. Bak de helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg in gedeeltes spinazie erbij en roerbak op hoog vuur zodat het vocht verdampt. Laat de spinazie uitlekken en breng op smaak met peper.
• Verhit in een braadpan 1 lepel olie. Bak de rest van de ui en knoflook 1 minuut. Bak de champignons 3 minuten mee. Roer de tomaatblokjes erdoor en laat op hoog vuur enkele minuten inkoken.
• Verwarm in een steelpan de rest van de olie. Roer de bloem erdoor tot een bal ontstaat. Schenk de melk erbij en roer goed tot een dikke bechamelsaus. Verwarm minimaal 5 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper. Roer de roomkaas erdoor en laat deze smelten.
• Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje spinazie. Verdeel er wat lasagnebladen over. Dek af met een laagje champignontomatensaus en verdeel er een beetje bechamelsaus over. Dek weer af met lasagnebladen. Maak zo enkele lagen. Eindigen met een bechamel sauslaagje.
• Laat de schotel in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar worden. Geniet ervan!

Rode bonensalade

Ingrediënten

1 klein blik kidney bonen
1 teentje knoflook
1 sjalot of stukje ui
Mespunt tijm
1-2 eetlepels azijn
1 eetlepels olie
4 plakjes runderrookvlees of voor de vegetariërs: 4 desertlepels geraspte kaas
200 gram kerstomaatje, rauw
1 kropje radicchio (roodlofsla of rode sla)
1 bos radijs
8 groene olijven

Bereiding

Lees meer...

Koolhydraatarme Maaltijdsoep

Bereidingstijd: 60 min.
Porties: 6
Koolhydraten per portie: 10,5

Benodigdheden:
1 ui grof gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
1 prei
1 stuks wortel, in plakjes
3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
1 kleine knolselderij, geschild in blokjes
3 laurierblaadjes
500-750 ml bouillon van groentebouillonblokje
400 gram broccoli, in roosjes
peper en zout
boter
rookworst
Grote pan
Stamper
Bereidingswijze:
Fruit de ui met wat boter in een grote pan. Doe dan de prei, wortel en bleekselderij erbij en bak het 5 minuten
mee schep af en toe even om.
Bak ook de knolselderij weer een paar minuutjes mee.
Voeg de laurierblaadjes toe (Let op! Haal ze eruit voordat je de soep pureert!) en giet 500-750 ml. bouillon bij
de groenten. Breng de soep aan de kook.
Laat de soep minstens 30 min. zachtjes pruttelen.
Kook broccoli in 15 minuten in een apart pannetje, giet af en pureer fijn.
Warm de rookworst op in een pannetje of magnetron.
Haal de laurierblaadjes uit de soep en stamp de soep grof met een stamper. Snijd de warme worst in plakjes.
Roer de broccolipuree en plakjes worst door de snert. Warm alles nog even goed door, proef en voeg zo nodig
peper en/of kruiden naar smaak to

Het Marokkaanse visschotel recept

Ingrediënten voor 2 personen
• 400 gram Tomatenblokjes
• 200 gram Wortel
• 250 gram Witvisfilet
• 3 stengels Bleekselderij
• 1 eetlepel Olijfolie
• 1 teentje Knoflook, geperst
• 1 theelepel geraspte verse Gember
• 1 ui, in dunne plakjes
• 1/2 theelepel gemalen Komijn, ook bekend als ‘Djinten’
• 1/2 theelepel Kaneel
• 7,5 gram Koriander
• 1 theelepel Honing
• 15 gram geschaafde Amandelen

Hoe te bereiden?
We beginnen met het hakken van de Knoflook. Maak daarna de ui schoon, snijd hem door midden en snijd hem vervolgens in halve maantjes. Pak de braadpan en zet deze op een laag vuurtje. Doe er een scheutje olijfolie in, dit doe je omdat de pan dan langzaam op tempratuur kan komen. Pak de wortels en de bleekselderij en snijd deze in dunne reepjes. Doe de knoflook samen met de ui in de braadpan en zet het vuur hoog. Voeg vervolgens de wortel en bleekselderij toe. Roer het geheel goed door. Schenk de tomatenblokjes over de groenten. Voeg vervolgens alle kruiden toe (Gember, Komijn, Kurkuma, Kaneel en Cayennepeper). Roer het weer goed door. Snijd vis in gelijken stukken en voeg deze toe aan het gerecht. Plaats de deksel op de pan nadat je het geheel goed heb doorgeroerd. Zet het vuur laag, maar nog wel hoog genoeg zodat je de Marokkaanse visschotel hoort pruttelen. Vervolgens snijd je de koriander. Laat het gerecht vervolgens met rust met de deksel op de braadpan. Haal na 5 minuten de deksel van de pan en breng het gerecht op smaak met een snufje peper en zout. Vlak voordat je het gerecht gaat opdienen voeg je de Koriander toe en een theelepeltje honing. Als laatste doe je de geschaafde amandelen over de Marokkaanse Visschotel…en dan is het aanvallen geblazen!

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici