Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese met rundergehakt en zelfgemaakte saus. Heel lekker met een frisse rauwkostsalade, zoals tomatensla of griekse salade.


Ingrediënten voor 4 personen:
• 250-350 gram (volkoren) spaghetti
• 300-400 gram rundergehakt
• Groenten naar smaak, dit kan ook een zak van 600 gram Italiaanse wokgroenten zijn, neem bijvoorbeeld:
• 1 grote rode paprika
• 150 gram fijn gesneden prei
• 125-200 gram in stukken gesneden champignons
• olijfolie en vloeibare margarine
• gehaktkruiden (voor natriumarme Bolognese gebruik kruiden zonder zout en voeg Maggi Vleesbouillonpoeder voor Natriumarm toe)
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 blik tomaten in blokjes
• 1 eetlepel tarwebloem en kopje water
• 1 klein bouillonblokje of zout/peper

Bereiden:
Zet een pan met ruim water op en breng dit aan de kook. Voeg aan dit water een scheutje olijfolie en eventueel zout toe.
Rul het gehakt in olijfolie (hapjespan) en voeg naar smaak gehaktkruiden toe. Voeg de prei en paprika toe en laat dit smoren op half hoog vuur.
Zodra het water kookt de spaghetti toevoegen en volgens aanwijzingen ca. 12 minuten laten koken.
Bak ondertussen in een kleine koekepan met 1½ eetlepel vloeibare margarine de in stukken gesneden champignons knapperig en maak deze op smaak met een beetje zout en peper.
Voeg bij het gesmoorde gehakt/groentenmengsel het blikje tomatenpuree en laat dit op half hoog vuur mee bakken, voeg daarna het blikje tomatenblokjes toe.
Roer in een kop de bloem en het water tot een glad mengsel en voeg dit bij het gehaktmengsel. (Om klontjes te voorkomen kan het meelpapje door een zeefje worden gegoten)
Breng de saus aan de kook en laat de saus binden. Breng deze op de juiste dikte door eventueel nog water bij te voegen. Voeg de champignons toe en voeg naar smaak bouillon toe.
Deze spaghetti is heel smakelijk met een italiaanse of griekse salade erbij.

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici