Jachtschotel (vegetarisch) glutenvrij, eenvoudig ook lactosevrij te maken)

Een lekker ovenschotel met tahoe, appel een aardappelpuree

Ingrediënten:
Voor de aardappelpuree: Voor de saus:
800 gram aardappelen 2 eetlepels zonnebloemolie
Scheutje vloeibare- of dieetmargarine 150 gram tahoe (blok naturel)
50 ml halfvolle melk (of Lactosevrije melk, sojamelk zonder suiker of rijstmelk)
kruiden voor de tahoe (bijv. kipkruiden)
nootmuskaat 1 kleine ui
peper ½ bakje champignons
250 ml water
Vulling: Zakje juspoeder (bijv. Maggi tuinkruiden) of zelfgemaakte jus (door de broodboter te mengen met beetje melk en curry, dit even laten meebakken en verdunnen met water)
200 gram appels (bij voorkeur
Goudreinetten of Jonagold)

Bovenop: 150 gram geraspte 30+kaas

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze met een beetje zout.
Snij daarna de tahoe in kleine blokjes en smeer deze in met kipkruiden. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Laat in een koekepan de olie heet worden en bak de tahoeblokjes daarin tot ze een beetje knapperig zijn. Voeg de ui toe en als deze glazig zijn de champignons erbij. Als deze ook een beetje knapperig zijn voeg je 250 ml water toe en het zakje met juspoeder. Aan de kook laten komen en de saus is klaar en mag uit.
Schil de appel, halveren, klokhuis eruit en snij deze in platte schijfjes.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de saus in een ovenschaal en verdeel de appelschijfjes eroverheen. Maak als de aardappelen gaar zijn een aardappelpuree van de genoemde ingrediënten en verdeel deze over de appel. Mooi plat maken en de geraspte kaas erover verdelen. De ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven zetten.

Dit gerecht is heel lekker met een witlof salade, maar kan ook met rode kool gegeten worden.
Eet smakelijk!

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici