Champignontartaartje met tomatensalade

Champignontartaartje met tomatensalade (2 personen): tartaartje met champignons en een lekkere salade, snel klaar

Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 rode ui, in flinterdunne ringen
• 1 el witte-wijnazijn
• 2 el olijfolie
• 300-400 gram gebakken aardappels
• 2 tartaartjes, op kamertemperatuur
• 250 g champignons, in partjes
• 2 tenen knoflook, geperst
• 5 trostomaten, in plakjes


Bereiden:
Schep de rode ui om met de witte-wijnazijn. Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de aardappelschijfjes in 15 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi de tartaartjes met zout en (versgemalen) peper. Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de tartaartjes in 3-4 minuten goudbruin en vanbinnen naar smaak rood of rosé. Schep de tartaartjes uit de pan en laat het vlees in aluminiumfolie 5 minuten rusten. Bak in het braadvet de champignons 4 minuten tot ze bruin kleuren. Bak de knoflook op niet al te hoog vuur 1 minuut mee zonder dat hij verkleurt. Voeg 100 ml water, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en roer het aanbaksel van de bodem los. Leg de tomaat op een schaal en verdeel de gemarineerde ui met het vocht erover. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper en druppel er eventueel nog een beetje olie over. Serveer de tartaartjes met de champignonjus en de aardappeltjes en leg de tomatensalade erbij.

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici